Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Eltussolt fantom felszámolási
  2010-08-28 13:09:37, szombat
 
  Eltussolt fantom felszámolási ügyek

Matolcsy miniszter úr által vezetett (pénzügyminisztérium jogutód) minisztériumban továbbra is az a Darányi Péter jár el a KH Rt-k eltussolt fantom felszámolási ügyeiben, aki korábban a jogelőd minisztériumban évek óta részt vett a súlyos törvénysértések jogon kívüli kezelésében.

A PSZÁF a - KH Rt. kapcsolt felszámoló vállakozása a - Novum Kft. neve alatt 2010.03.10-e óta folyó és 155 céget érintő fantom felszámolások során törvénysértően fantom cég álképviselője által működtetett bankszámlák ügyét is szőnyeg alá kívánja söpörni, a most átvett csatolt válasza szerint.

Minda Zoltán


Dr. Matolcsy György miniszter úr részére
Nemzetgazdasági Minisztérium

Tisztelt Miniszter Úr, Tisztelt Minisztérium!

Fenti számon az Ön megbízásából írt - dr. Darányi Péter úr által készített és dr. Kardkovács Kolos helyettes államtitkár úr által aláírt - 2010.08.13-i keltű levelet köszönettel kézhez kaptuk.

Tisztelettel tudomására hozzuk, hogy dr. Darányi úr válasza irat- és tényellenes, az évek óta fennálló orvosolatlan és a jelenleg is 150-nél több céget érintő alkotmányos és törvényességi aggályt nem érinti.

Darányi úr és a felszámolók regisztrációját végző illetékes minisztérium is sokadszor hunyt szemet afölött, hogy felszámolói névjegyzékben és a cégjegyzékben nem szereplő jogosultság nélküli fantom cégek neve alatt (01-10-041457, 01-09-268813) folytattak és folytatnak jelenleg is törvénysértő módon joghatás kiváltására a törvény erejénél fogva alkalmatlan eljárási cselekményeken nyugvóan évek óta felszámolásokat.

Itt hivatkozunk tisztelettel azon tényre, hogy éppen Darányi úr fenti számú levelében rögzítetteket teljes körűen cáfoló közokiratokat nyújtottunk be és az ahhoz tartozó tényállást tártuk fel dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, miniszter úr, valamint dr. Répássy Róbert államtitkár úr megbízásából eljárt dr. Vörös Edit főosztályvezető asszonnyal 2010.08.04-én hivatali helyiségében lefolytatott több órás hivatalos megbeszélésen. Az erről készült hangjegyzőkönyvet és ahhoz kapcsolódó okiratokat Önnek is benyújtottuk, így Darányi úr levelében foglaltak cáfolata rendelkezésükre áll.

Értetlenül és döbbenten állunk továbbra is azelőtt, hogy a Magyar Köztársaság egyes érintett hivatalos minőségben eljáró személyei tudva, vagy tudni kelletten a tételes joggal és a becsatolt közokiratokkal bizonyított tényekkel is szembe haladva különböző minisztériumok nevében azt kívánják velünk elfogadtatni és ezen keresztül a szőnyeg alá söpörni, hogy fantom cégek számoltak és számolnak fel a költségvetéssel történő törvényes elszámolás nélkül több száz hazai társaságot, amely hivatkozott felszámolások között folyó évben már olyat is találtunk, ahol nem csak a felszámoló szerv volt a fantom, hanem a hitelezőként bejelentkezett is. A fantom hitelező ugyanakkor rendelkezett élő bankszámlával, amelyről a Fővárosi Bíróság részére teljesített is, így a hitelezői nyilvántartásba vétel is minden vonatkozó jogszabályt megsértett.

Elfogadhatatlan az is, hogy miközben a vállalkozásokat a legkisebb hibáért, mulasztásért súlyos - a vállalkozás további létét is veszélyeztető - szankcióval sújtják, kíméletlenül behajtva a követeléseket, addig a 2003-tól tartó és 2010-ben is több száz céget érintően folyó fantom felszámolásokkal és az ahhoz tartozó további törvénysértésekkel a költségvetésnek okozott károk ügycsoportját, törvénysértő és a valós tényeket figyelmen kívül hagyó válaszokkal kezelik tendenciát mutató módon.

Darányi úr ismét figyelmen kívül hagyta azon nyomós tényeket, hogy az általa hivatkozott 2010-es ítélet indokolása közokiratilag bizonyítja azt is, hogy a Csődtv. kifejezett tiltó rendelkezése ellenére a kérelmezett KH Zrt. másnak engedte és engedi át a felszámolások folytatását, így a pl. az ARECA Kft-nek és a SZETA Bt-nek is.

Darányi úr figyelmen kívül hagyta azon nyomós tényeket is, hogy a KH Zrt. PM-hez, NGM-hez bejelentett kötelező könyvvizsgálója, Kissné Ágics Ilona cégvezető, felszámoló biztos volt éppen az, aki a 30 napos bejelentési kötelezettségét megsértve 2010-ben is a tudottan 2002-től jogosítvány nélküli, 2003-tól pedig jogalanyiság nélküli fantom cég nevében folytatott, 2009-ben pedig a fantom cég nevében zárt le felszámolásokat, a Fővárosi Bíróság által a törvénysértő állapot megszüntetésére 2008.11.19-én kiadott felhívás figyelmen kívül hagyását követően.

Fentiekből következik, hogy az NGM és jogelődje a PM, súlyos és folyamatos törvénysértésekről fennállt és fennálló a hivatalos tudomása ellenére a Magyar Köztársaság hatályos törvényeivel megy szembe, ezzel a társminisztérium által vezetett közhiteles cégnyilvántartás adatait is kizárva eljárásából, a saját koncepcióhoz illő irat- és tényellenes adatokat hivatalos okiratokba foglalva.

A már csatolt okiratokkal is feltárt és most hivatkozott új tények és körülmény alapján kifejezetten hivatkozunk az Abtv. 27. § (2) bekezdésére, az Alkotmánybíróság 2005.10.10-i 333/B/2002 AB számú határozatára, valamint a Btk. 137. § (1) bekezdése szerint meghatározott hivatalos személy fogalmára és abból következő hivatali kötelezettségükre. Előzőekre is tekintettel nyomatékkal kérjük a releváns okiratokkal bizonyított közérdekű bejelentés és hatékony jogorvoslati kérelem tartalmú beadvány alapját képező tényeket és körülményeket az Alkotmány, a Ptk, a Btk., a Csődtv., a Gt., a Ctv., a Pp., az 1997. évi LXVII. tv. (63 - 79. §), az OIT 10/1999. és a 15/1999. számú szabályzatainak, az Ütv., a felszámolók névjegyzékéről szóló Kormányrendelet hatályos rendelkezéseire,, továbbá a Magyar Közlöny 2000/95. számában kihirdetett, "A pénzmosásról, a bűncselekményekből származó dolgok felkutatásáról, lefoglalásáról és elkobzásáról" szóló, a Magyar Közlöny 2002/152. számában kihirdetett "Büntetőjogi egyezmény a korrupcióról", valamint a Magyar Közlöny 2004/76. számában kihirdetett "Korrupcióról szóló polgári jogi" hazánkban is hatályos nemzetközi egyezményekre, valamint Sántha Ferenc úr büntetőjoggal foglalkozó "A jogi személyek büntetőjogi felelősségéről" címmel kiadott, illetve Kondorosi Ferenc, Uttó György és Visegrády Antal urak közös munkájaként "A bírói etika és a tisztességes eljárás" címmel 2007-ben - dr. Lomnici Zoltán elnök úr előszavával () - kiadott szakmai anyagként ajánlott könyvekben nyilvánosság elé tárt egységes eljárási gyakorlatra, továbbá a Magyar Nemzet 2010.03.12-i számának 4. oldalán a belföld rovatban dr. Lomnici Zoltán "Minden sérelmet tisztelni kell" címen közölt interjúban tett kijelentésekre () is figyelemmel hivatalból értékelni és intézni, a 2004. évi XXIX. tv. 141-143. §-ainak és a Be. 171. § (2) bekezdésének is a szem előtt tartása mellett, tekintettel a Be. 171. § (1) bekezdésének is kógens előírására.

Válaszát - annak irat- és tényellenes volta, törvénysértő tartalma miatt - tisztelettel nem fogadjuk el, kérjük hivatalbóli intézkedését.

Navracsics miniszter úr megbízottjával a már benyújtott hangjegyzőkönyv szerint folyó hónapban lefolytatott érdemi megbeszélésre hivatkozással, a további félreértések megelőzése és az érdemi továbblépés érdekében tisztelettel kérjük T. Címmel is történő személyes megbeszélésre időpont biztosítását, így kérjük annak idejéről való tájékoztatásukat.

Tisztelettel:

Borbély József elnök
06-20-417-5539


Közérdekű bejelentés a PSZÁF-nak

Szász Károly elnök úr részére
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
Tárgy: Közérdekű bejelentés új tények alapján, személyes megbeszélés kezdeményezése

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt PSZÁF!

A fent megjelölt ügyszámokra iktatott közérdekű bejelentéseinkből a PSZÁF fennálló - eddig minden képzeletet felülmúló törvénysértésekkel, hivatali visszaélés törvényi tényállását is messze befejezett cselekménnyel kimerítő, folytatólagos felróható magatartással súlyos bűncselekményeket eltussolva kezelt - hivatalos tudomását, a most tudomásunkra jutott és a csatolt közokiratokkal bizonyított új tényekkel és körülményekkel egészítjük ki azzal, hogy a most feltárt tények a korábbi bejelentésekben előadott - Kulcsár Attila álbróker nevével T. Elnök Úr feljelentésére indult büntetőeljárásból közismertté vált bűncselekmény-sorozattal sok ponton átfedést mutató - törvénysértő cselekményeket mindenben és teljes körűen támasztja alá logikailag is zártan.

Az első kötegben csatolt iratok azt bizonyítják megcáfolhatatlanul, hogy egy közel húsz éve rendkívül konspiratív módon szorosan együttműködő csoport részletekbe menően bemutatott tagjai, a teljes magyar közigazgatás, a gazdasági-, politikai- és bankélet szereplőinek maga alá gyűrésére alkalmas szervezetet hoztak létre, elképesztően súlyos bűncselekmények törvényi tényállását befejezett cselekményekkel a törvényi következmények nélkül folyamatában megvalósítva akként, hogy abban - a Kulcsár ügyhöz hasonlóan - egyes bankok felső vezetőinek az érintettsége is vitán felül megállapítható, egy-két áttételen keresztül akár közvetlen formában is.
Ennek keretében megszűntetett, így fantom cégek nevében és rosszhiszemű álképviselők eljárásában - a T. Cím súlyos törvénysértésekbe történt jogellenes belenyugvása mellett, és azok eltussolásában való évek óta tartó aktív közreműködés miatt - aggálytalanul és a hatályos törvényi következmények nélkül történhetett meg milliárdos állami vagyonok törvénysértő megvásárlása, több száz felszámolás alá került hazai cég fantom cég útján történt törvénysértő megszüntetése ipso iure hatálytalan, időkorlát nélkül támadható eljárási cselekményekkel, fantom cégek neve alatti bankszámlanyitások és ezen számlák működtetése, fantom cég nevében való banki befizetések, felszámolás alatti társaságok esetében a törvényi tilalom ellenére egyidejűleg több bankszámla jogellenes működtetése (pl.: MKI Kft. "fa"), ezen törvénysértésekben érintett hazai cégek törvényi következmények nélkül hagyott jogerős ítélettel megbuktatott fantomizálása, hivatalban lévő bíró NBH által végzett lehallgatással megbuktatott dr. Magyari József () általi többszöri megvesztegetése, a PM által vezetett felszámolói névjegyzék és a cégbíróság által vezetett cégjegyzék fenti törvénysértések elleplezése és az így kialakított jogellenes állapot fenntartása érdekében a közhiteles cégnyilvántartás 15 éven túl tartó manipulálása hamis közokiratok közjegyzők útján való kiállíttatásával, és azok jobb és hivatalos tudomással ütköző éveken át történt jogellenes felhasználásával, közbeszerzés hatálya alá tartozó eljárások konspiratív összejátszás útján történt kijátszása, stb.

A Magyar Államnak a most is folyó több tíz milliárdos költségvetési hiányt és kárt okozó súlyos törvénysértésekről évek óta folyamatában tett (!) és fenti számokra iktatott közérdekű bejelentéseink, dokumentált tényfeltáró beadványainkra hivatkozással - kérve a korábbi beadványaink elsikkadt törvényes kezelésének a rövid úton történő pótlását, az alábbi új tényeket hozzuk a fentieken túl T. Cím hivatalos tudomására.

A csatolt 2010. május 12-i büntetőügyben született ítélettel azt bizonyítjuk, hogy a fenti számra iktatott kezeletlen, pontosabban jogon kívül kezelt közérdekű bejelentéseinkkel érintett, megszűnt cég nevében felszámolásokat és az APEH-el is ipso iure hatálytalan felszámolási záró vizsgálatokat lebonyolított Kossuth Holding Zrt. felszámoló cégre a törvényi következmények nélkül hagyott súlyos bűncselekmények bátorítólag hatottak, olyan annyira, hogy már egy kisebb értékű felszámolási eljárásban is több millió forint kenőpénzt zsaroltak ki, illetve vettek át számolatlanul rendőrségi kamerák és kommandósok jelenlétében.

A korábban a hivatalban lévő bírót 5 alkalommal megvesztegetett és az NBH által végzett lehallgatás alapján tetten ért dr. Magyari József ellen is folyt nyomozás során az ügyészség csatolt iratában részletezett vállalkozások között a Kossuth Holding Rt. kapcsolt vállalkozásaként megtalálható a 01-09-268312 cgjsz-ú Novum Pénzügyi Kft. is, amely céget kérelemre (!) 2010.03.09. napján töröltek a cégjegyzékből, így megszűnt, a nevében gyakorolható jogokkal és kötelezettségekkel együtt.

Miután a - Vértesi Erőmű Zrt-hez 2010.05.19-én vezérigazgatónak kinevezett - dr. Magyari József hivatalos személlyel együtt elkövetett bűncselekményei miatt indult nyomozásban (Nyom.396/2003.) feltárt kapcsolt vállalkozások, így az 1990-ben alapított és 2002.10.22-én a felszámolói névjegyzékből, 2003.10.31-én a cégjegyzékből is kérelemre törölt 01-10-041457 cgjsz-ú fantom Kossuth Holding Rt. neve alatt még 2010-ben is folytatott törvénysértő felszámolások T. Cím előtt történt tételes feltárása minden tekintetben a törvényi következmények nélkül maradt, így a cégcsoporthoz tartozó Novum Pénzügyi Kft. 2010.03.09-i megszüntetése után már a fantom Novum Kft. nevében is elindultak folyó évben a törvénysértő felszámolások. A jelenlegi feldolgozottsági állapot szerint a fantom cég neve alatt folyó felszámolások a 112 céget érintik, amelyek között a 01-09-681722, és a 01-09-731422-es cgjsz-ú társaságok felszámolásainak lezárására már a 2010.03.09-én megszűnt fantom cég neve alatti álképviselői eljárás eredményeként került sor, joghatás kiváltására nyilvánvalóan alkalmatlan módon, 2010.05.31-én, és 2010.06.07-én.

Dr. Magyari József szinte még ki sem lett mosva 2009.05.18-a óta a törvénysértően eltussolt hivatalos személyt érintő üzletszerű vesztegetéseiből, de máris ki lett nevezve egy állami tulajdonú cég elsőszámú vezetőjének, miközben Magyari 2010.05.19-i kinevezését megelőzően 2010.05.12-én Magyari irányítása alá tartozó és befolyása alatt működő cégében 2009-ben is megvalósult súlyos bűncselekmények miatt született ítélet áll élő példaként arra, hogy egy a Hajdú-Bét Rt., vagy Euro Möbel Line Kft. "fa" felszámolási eljárásánál sokkal kisebb értékű ügyben megvalósult pár millió forintos vesztegetésért, három év letöltendő szabadságvesztés, foglalkozástól és közügyektől való három évi eltiltás került büntetésként kiszabásra az ügyész által súlyosításért történt megfellebbezés mellett, miközben a törvény az ítéletben szereplő bűncselekményekért öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés kiszabását írja elő kötelező érvénnyel.

A fenti új tényekre és a PSZÁF élén a közelmúlt napokban bekövetkezett vezetőváltásra is tekintettel tisztelettel

személyes megbeszélés

-t kezdeményezünk - akár megbízott témafelelős útján is, így azt kifejezetten indítványozzuk, ezért kérjük annak időpontjáról történő értesítésünket. Intézkedéséről kérjük hivatalos tájékoztatását.

Kérjük jelen közérdekű bejelentésünket tartalma szerinti is értékelni és az alapján minden további szükséges intézkedést a 2004. évi XXIX. tv. 141-143. §-ai szerinti is megtenni.

Tisztelettel:
TEMPO Párt
Balázs István
Borbély József ügyvezető
Minda Zoltán ügyvezető
Nagy Lajos
Keller István
Minda Zoltán (Minda Bálint kegyeleti joga alapján is)


VÁLASZ:

Ügyintéző: dr. Darányi Péter
Tárgy: A Kossuth Holding Rt-veI kapcsolatos bejelentés

Borbély József elnök úr részére
TEMPO Párt

Tisztelt Elnök Úr!

Dr. Matolcsy György miniszter úrhoz címzett, 2010. július I3-án érkezett, a Kossuth Holding Válságkezelő és Felszámoló Zrt. törlésére irányuló ismételt beadványaival kapcsolatban miniszter úr megbízásából az alábbiakrói tájékoztatom.

Beadványában ismételten a Kossuth Holding Válságkezelő és Felszámoló Zrt. törlését kéri a felszámolók névjegyzékéből, tekintettel arra, hogy Kovács Péter felszámoló biztost - nem jogerősen - vesztegetés és vesztegetés kísérlete bűntette miatt szabadságvesztés büntetésre, mellékbüntetésként foglakozástól eltiltásra ítélte a Vas Megyei Bíróság.

Amint arról már korábban is több ízben tájékoztattuk, a felszámolók névjegyzékéről szóló 11412006. (v.12) Korm. rendelet (a továbbiakban:
R) 5. §-ának (1) bekezdése alapján a névjegyzéket vezető közigazgatási hatóság a felszámoló gazdasági társaságot törli a néljegyzékből
a) a Cstv. által törlési okként nevesített esetekben,
b) a megyei (fővárosi) bíróság elnökének vagy a felszámolók érdekképviseleti szervezetének jelzése, hivatalos tudomásszerzés vagy a hatósági ellenőrzés alapján megállapítja, hogy a felszámoló gazdaságí társaság a névjegyzékbe történő felvétel feltételeinek nem felel meg.
c) a megyei (fővárosi) bíróság kezdeményezésére, ha a felszámoló gazdasági társaság ismételten vagy súlyosan jogszabálysértő tevékenységet folytat, és ezt jogerős bírósági határozat állapította meg,
d) ha a felszámoló gazdaságl társaság ezt kéri,
e) az új névjegyzék felállítására irányuló eljárások lezárásakor, amennyiben a felszámoló társaságnak az új névjegyzékbe való vételére nem kerül sor.

A csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XI-IX. törvény 27/C §. (1) és (2) bekezdése a névjegyzékbe történő felvétel feltételeit az alábbiakban határozza meg:
27/C. § (1) Felszámolói tevékenységet a gazdasági társaság csak akkor folytathat, ha a felszámolói tevékenységben személyesen közreműködő tagjai, munkavállalói, illetve a társasággal kötött tartós polgári jogi szerződés alapján a társaság javára tevékenykedők között legalább két oIyan személy van, aki jogszabályban foglalt felszámolási és vagyonfelügyeleti szakirányú szakképzettséggel (a továbbiakban: szakképzettség) rendelkezik.

(2) A felszámolók névjegyzékébe az a gazdasági társaság vehetó fel, amely
a) nem rendelkezik lejárt koztartozással,
b) rendelkezik a kormányrendeletben előírt biztosítékkal,
c) ellen a kérelem benyújtásakor nincs jogerősen elrendelt fizetési haladék, felszámo1ás vagy végelszámo1ás,
d) nem tagja oiyan gazdasági társaságnak, amelyben felelőssége korlátlan,
e) írásban hozzájárul a névjegyzékben szereplő adatok nyilvánosságához, és az abban foglaltakra vonatkozóan a névjegyzékbe való jelentkezéssel egyidejűleg - aZ adataik nyilvánosságra hozatalával érintett magánszemélyek hozzájáruló nyilatkozatának csatolásával - adatokat szolgáltat,
f) írásban vállalja, hogy az a)-e) pontokban és a (4) bekezdésben meghatározott adatokról, feltételekről, azok változásáról, valamint a (3) bekezdésben jelölt tényről a névjegyzéket vezető szervezetet legkésőbb a váItozás. illetve tény bekövetkezését követő 5 munkanapon belül írásban tájékoztatja, továbbá közzéteszi a honlapján azoknak a gazdálkodó szervezeteknek a nevét, székhelyét, cégjegyzékszámát, ahová felszámolóként, ideiglenes vagyonfelügyelőként vagy vagyonfelügye1őként kijelölték, továbbá a kijelölés kezdetének és megszűnésének dátumát,
g) igazolja hogy a gazdasági társaság legalább két-két olyan közgazdászt, jogi szakvizsgát tett jogászt, a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál bejegyzett és könyvvizsgálói igazolvánnyal rendelkező könvvizsgálót foglalkoztat - akik közül legalább egy-egy fő a társasággal munkaviszonyban áll -, továbbá a 27/B. § (9) bekezdése szerinti hatósági bizonyítvány eredeti példányávai igazolja, hogy e személyekkel szemben nem á11 fenn a 27/B. § (8) bekezdésében meghatározott körülmény.

A hatóság rendelkezésére álló iratok alapján megállapítható, hogy társaság a jogszabályban foglalt személyi és tárgyi feltételeknek egyaránt eleget tesz.

A társaság a jogszabályban előírt minimumfeltételeken túl több szakirányú szakképzettséggel rendelkező személy (felszámoló biztost), illetve a 21/C. § (2) bekezdés g) pontjában meghatározott képzettséggel rendelkező személyt foglalkoztat. (A társaság jelenleg öt felszámoló biztost foglalkoztat)

Fentiekből következik, hogy amennyiben a Vas Megyei Bíróság 7.B. 108/2009/45. számu ítélete jogerőre emelkedik, és emiatt Kovács Péter a továbbiakban felszámoló biztosi tevékenységet nem láthat el, illetve a felszámolók névjegyzékébe nem vehető fel, a társaság akkor is megfelel a jogszabályban foglalt személyi és tárgyi feltételeknek, így a társaságnak az R. 5. § (1) b pontja alapján történő törlése nem lehetséges.

Tájékoztatom továbbá, hogy a társaság törlésére irányuló bírósági kezdeményezés sem azzal a jogszabályban meghatározott. indokkal, hogy a felszámoló gazdasági társaság ismételten vagy súlyosan jogszabálysértő tevékenységet folyat, sem pedig egyéb indok alapján nem történt. Ilyen, a felszámoló gazdasági társaság jogszabátysértő tevékenységét jogerősen megállapító bírósági hatátozatról a hatóságnak nincs tudomása. A Vas Megyei Bíróság tájékoztatásul megküldte azonban az önök beadványát, valamint a 7. B,108/2009. 45. számú, ítéletét, s egyidejűleg felhívta a hatóság figyelmét arra a tényre, hogy az ítélet nem jogerős.

Fentiek alapján a névjegyzéket vezető közigazgatási hatóságnak az R. 5. § (2) bekezdés c) pontja alapján sincs jogi lehetősége a társaság törlésére.

Természetesen az ítélet jogerőssé válása esetén Kovács Péter az abban meghatározott ideig felszámoló biztosként nem járhat eI, s a fe1számolók névjegyzékében nem szerepelhet.

A társaságnak a Cstv. 27/C §. (2) bekezdés f) pontja alapján a bejeientett adatok váitozásairól 5 munkanapon belül be kell jelentenie a neljegyzéket vezeto közigazgatási hatóságnak.

A Cstv. 27/C § (5) bekezdése értelmében a nyilvántartó szerv a felszámoló szervezet vezetőjére 10 000 forinttól 200 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki, ha hamis vagy valótlan adatot, dokumentumot szolgáltatott, megszegi a (3) bekezdés szerinti tilalmat, nem teljesíti vagy késedelmesen teljesíti a (2) bekezdés/ pontja szerinti kötelezettségét, ismétlődő kötelezettségszegés esetén pedig törölheti a nyilvántartásból.

Fentiek alapján, amennyiben a társaság nem jelenti be a - akár a szóban forgó ügyben, akár más, bejelentési kötelezettséggel járó - adat váItozásait, ismétlődő kötelezettségszegés esetén a hatóságnak módja van a törlés lehetőségét mérlegelni.

Ismételten felhívom továbbá a figyelmét arra a tényre, hogy a felszámolók által a felszámolási eljárás során elkövetett esetleges jogszabálysértések vizsgáIata a felszámolást elrendelő bíróság feladatkörébe tartozik, amennyiben pedig e cselekmények bűncselekményt valósítanak meg, annak feltárása a nyomozó hatóságok, a bűncselekmények elkövetésének jogeros megállapítása pedig a bíróságok feladatkörébe tartozik.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Budapest, 2010. augusztus 13.

Üdvözlettel
dr. Kardkovács Kolós
helyettes államtitkár


PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE
2010 AUG, 23

Tempo Tiszta Energiával Magyarországért Párt
Agria Ba-mat Kft. ,,fa." Pepszolg Kft.
Ecoprevent Gazdasági Szolgáltató Kft.

Tisztelt Balázs István, Borbély József, Keller István, Minda Zoltán és Nagy Lajos!

Tájékoztatom önöket, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állarni Felügyelete (továbbiakban: Felügyelet) 2010. július I2-én benyújtott közös eljárási kifogásukat a Felügyelet a fenti ügyiratszámon vette nyilvántartásba.

A beadvány új körülményként jelöli meg, és aggályosnak tartja, hogy a NoVUM Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó és Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Novum Kft.) 2010. március 9-én történt megszüntetése után a ,,fantom'' Novum Kft. nevében is törvénysértő felszámolások indultak, melyek a becsatolt kimutatás szerint 112 céget érintenek.

A Felügyelet a Complex Céginfó szolgáltatás segítségével megállapította, hogy a Novum Kft. 2010. március 9-én átalakulással megszűnt, jogutódja a NoVUM Pénzügyi, Gazdasági Tanácsadó és Műszaki Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság lett, mely változás a felszámolók névjegyzékét vezető közigazgatási hatóság által átvezetésre került a felszámolói nyilvántartásban.

Tájékoztatorn, hogy beadványuk Novum Kft.-t érintő részéről a becsatolt táblázat megküldésével tájékoztattuk a Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróságot.

Felhívom a figyelrnüket, hogy amennyiben Dr. Magyari József büntetőjogi felelősségét rnegalapozó körülményről van tudomásuk, úgy erről szíveskedjenek feljelentést tenni a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóságnál.

A beadvány további része megismétli az önök korábban már több alkalommal kifejtett panaszait. Ennek kapcsán felhívom a figyelmét az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes torvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló 2004. évi XXIX. törvény 142. § (6) bekezdésére, mely szerint a korábbival azonos tartalmú, ugyanazon panaszos' illetőleg bejelentő által tett ismételt, továbbá a névtelen bejelentés vizsgálata mellőzhető.

Kérem, hogy a továbbiakban szíveskedjenek mellőzni a Felügyelet számára korábban már megküldött beadványok ismételt megküldését, illetve azok tartalmi elemeinek megismétlését.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Budapest. 2010. augusztus 11.

Tisztelettel:
Wermeser Zsolt igazgató

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

30 kérdés a "feltárt" brókerbotrányhoz

110/2003. (X. 27.) OGY határozat országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozásáról "a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által feltárt brókerbotránynak, ezen belül különösen a Pannonplast Rt. részvényeinek megvásárlása körülményeinek, a K & H Equities Rt.-nél történt milliárdos sikkasztásnak, a Britton cégcsoportnak a tranzakcióban betöltött szerepének, a Medgyessy Péter által elnökölt Inter-Európa Bank Rt.-ben történt pénzmosásnak és az egész botránysorozattal kapcsolatos kormányzati és kormánypárti politikusok érintettségének kivizsgálására"

1. Kulcsár Attila kinek az ajánlására és támogatásával vált a pénzintézet egyik legmagasabb beosztású munkatársává? Ki ellenőrizte a végzettségéről és képzettségéről szóló okiratok valódiságát, továbbá korábbi tevékenységét?

2. Kapott-e Varga Mihály, a Pénzügyminisztérium volt politikai államtitkára, majd pénzügyminiszter információt a pénzügyi szabálytalanságokról és törvénytelenségekről?


3. Mit tett Varga Mihály a pénzügyi szervezetek törvényes működésének helyreállítása érdekében?

4. Milyen személyes kapcsolat volt Varga Mihály és Rejtő E. Tibor között?

5. Rejtő E. Tiborral kapcsolatban 2001. őszén merült-e fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja? Összefügg-e ez azzal, hogy ebben az időszakban három hónap szabadságra ment, amíg a rendőrség az előző bankjánál, az ING Bank Rt.-nél egy állítólagos pénzmosási ügyet vizsgált?

6. Van-e alapjuk azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint az akkori Kormány egy tagja vagy tagjai közreműködtek az ügy elsimításában? Ha ez így van, megtörténhetett-e ez a kabinet más tagjai, a miniszterelnök tudta nélkül? Milyen szerepe volt ebben Pintér Sándornak, Demeter Ervinnek és Varga Mihálynak?

7. Találkozott-e Rejtő E. Tibor Orbán Viktorral? Ha igen, milyen célból, és hány alkalommal?

8. Találkozott-e Rejtő E. Tibor Áder Jánossal? Ha igen, milyen célból és hány alkalommal?

9. Találkozott-e Rejtő E. Tibor Kövér Lászlóval? Ha igen, milyen célból és hány alkalommal?

10. Találkozott-e Kulcsár Attila Orbán Viktorral? Ha igen, mikor, milyen célból és hány alkalommal?

11. Találkozott-e Kulcsár Attila Kövér Lászlóval? Ha igen, mikor, milyen célból és hány alkalommal?

12. Találkozott-e Kulcsár Attila Varga Mihállyal? Ha igen, mikor, milyen célból és hány alkalommal?

13. Milyen kezdeményezés nyomán, kinek a közvetítésével találkozott Áder János, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője Kulcsár Attilával? Értesítette-e erről a találkozóról előzőleg pártja vezetőségének más tagjait, így Orbán Viktor pártelnököt?

14. Ha Áder János - mint ahogy nyilatkozatai is tanúsítják - úgy véli, hogy Kulcsár őt provokatív célzattal kereste fel, akkor milyen ok indokolta második találkozását a K & H Equities brókerével? Mennyi ideig tartott az első és mennyi ideig a második találkozó, miről tárgyaltak és milyen megállapodásra jutottak?

15. Megfelelnek-e a valóságnak azok a sajtóértesülések, amelyek szerint e két találkozó alkalmával Kulcsár Attila a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetségtől "politikai menedékjogot" vagy "politikai védelmet" kért? Mit jelent egy demokratikus jogállamban az ilyen jellegű védelem és kiterjed-e a büntető jogi következmények alóli mentesítésre is?

16. Miről tájékoztatta Áder Jánost Kulcsár Attila?

17. Igaz-e, hogy Kulcsár Attila figyelmeztetni kívánta Áder Jánost, hogy a Fidesz érintett a K & H ügyben?

18. Milyen politikai vonatkozásait tárta fel az ügynek?

19. Tett-e említést pénzmosásról?

20. Megnevezett-e segítőket (társakat) és kedvezményezetteket?

21. Igaz-e, hogy Kulcsár Attila tájékoztatta Áder Jánost külföldre távozási szándékáról, és Áder János támogatta azt?

22. Miért nem tartotta szükségesnek Áder János a hatóságok - közöttük a PSZÁF - értesítését a Kulcsár Attila által neki elmondottakról? Tájékoztatta-e a két beszélgetésen elhangzottakról pártjának vezetőit, Orbán Viktor pártelnököt?

23. Mi volt az indoka annak, hogy új törvény megalkotásával az előző Kormány eltávolította posztjáról az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet elnökét és elnökhelyettesét?

24. Milyen kapcsolatban állt Orbán Viktor Szász Károllyal és családjával?

25. Milyen kapcsolatban állt a Kövér család Kulcsár Attilával? Milyen üzleti tárgyalásai voltak Kulcsár Attilának Kövér Szilárddal, a Királyi Egyetemi Nyomda igazgatósági tagjával és társtulajdonosával, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elnökének testvérével? Részt vett-e ezeken a tárgyalásokon Simicska Lajos, a nyomda korábbi igazgatósági tagja, illetve tudott-e azokról?

26. Érkezett-e Pintér Sándor belügyminiszterhez, Demeter Ervinhez, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszterhez, illetőleg az általuk irányított szervekhez vagy a PSZÁF-hoz olyan bejelentés, amely Kulcsár Attila, Rejtő E. Tibor vagy más hozzájuk kapcsolódó személyek, vállalkozások, illetve off-shore cégek törvénytelenségeire utal? Ha érkezett ilyen bejelentés, mi lett ennek a következménye?

27. Van-e alapjuk azoknak a sajtóértesüléseknek, amelyek szerint 2001-től Rogán Antal, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség képviselője Kertész Balázsnak, a főváros V. kerületi önkormányzat FIDESZ-es képviselőjének közreműködésével Kulcsár Attila bizonyos pénzügyi tranzakcióinak haszonélvezője volt? Mi a jelentősége az adott ügy szempontjából annak, hogy Kertész Balázs Kelemen László ügyvédi irodájában dolgozott, és Kelemen Lászlót, akit eredetileg az FKgP delegált az MNB felügyelő bizottságába, utóbb a FIDESZ pénzügyi műveletei egyik tervezőjeként tartottak nyilván?

28. Ha a Rogán Antalra, illetve Kertész Balázsra vonatkozó értesülések megalapozottak és valóban léteztek 2001 júliusától kezdve ilyen tranzakciók, akkor mi volt ezekben a szerepe a londoni bejegyzésű IT Financials Ltd.-nek és az ugyancsak londoni bejegyzésű Montrade Ltd.-nek?

29. Milyen kapcsolata volt Navracsics Tibornak, Orbán Viktor pártelnök jelenlegi kabinetfőnökének Kulcsár Attilával, a bűncselekmények gyanúsítottjával?

30. Szerepel-e a Vegyépszer Rt. a K & H Bank ügyfelei között?

http://kapcsolat.hu/blog/vegveszelyben_a_demokracia/3.oldal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: feldolgozottsági, brókerbotrányhoz, felszámolásainak, megállapításáról, szabadságvesztés, vezérigazgatónak, felszámolásokkal, brókerbotránynak, nemzetbiztonsági, pénzügyminiszter, cégnyilvántartás, kiállíttatásával, vállalkozásaként, felhasználásával, alkotmánybíróság, kötelezettséggel, nyilvánosságához, társminisztérium, nyilvántartásból, kabinetfőnökének, gyanúsítottjával, cégjegyzékszámát, tudomásulvételét, kezdeményezésére, részvénytársaság, nyilvántartásban, közreműködésével, érdekképviseleti, vesztegetéseiből, elnökhelyettesét, tájékoztatásukat, híreszteléseknek, sajtóértesülések, nyilvántartásba, bejelentésekben, jogszabálysértő, jogelőd minisztériumban, súlyos törvénysértések, most átvett, felszámolók regisztrációját, törvény erejénél, ahhoz tartozó, erről készült, tételes joggal, becsatolt közokiratokkal, költségvetéssel történő, felszámoló szerv, hitelezőként bejelentkezett, fantom hitelező, hitelezői nyilvántartásba, legkisebb hibáért, vállalkozás további, Darányi Péter, Novum Kft, Minda Zoltán, Matolcsy György, Nemzetgazdasági Minisztérium, Tisztelt Miniszter Úr, Tisztelt Minisztérium, Kardkovács Kolos, Navracsics Tibor, Répássy Róbert, Vörös Edit, Magyar Köztársaság, Fővárosi Bíróság, ARECA Kft-nek, SZETA Bt-nek, Kissné Ágics Ilona, Magyar Közlöny, Sántha Ferenc, Kondorosi Ferenc, Uttó György, Visegrády Antal, Lomnici Zoltán, Magyar Nemzet, Borbély József, Szász Károly, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt PSZÁF, Kulcsár Attila, Elnök Úr, Magyari József, Magyar Államnak, Kossuth Holding Zrt, Kossuth Holding Rt, Novum Pénzügyi Kft, Vértesi Erőmű Zrt-hez, Hajdú-Bét Rt, Euro Möbel Line Kft, TEMPO Párt, Balázs István, Nagy Lajos, Keller István, Minda Bálint, Kossuth Holding Rt-veI, Kossuth Holding Válságkezelő, Felszámoló Zrt, Kovács Péter, Megyei Bíróság, Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál, Kardkovács Kolós, PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE, Tempo Tiszta Energiával Magyarországért Párt, Agria Ba-mat Kft, Pepszolg Kft, Ecoprevent Gazdasági Szolgáltató Kft, Tisztelt Balázs István, Pénzügyi Szervezetek Állarni Felügyelete, NoVUM Pénzügyi, Gazdasági Tanácsadó, Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, Complex Céginfó, Műszaki Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Wermeser Zsolt, Pannonplast Rt, Equities Rt, Medgyessy Péter, Inter-Európa Bank Rt, Kapott-e Varga Mihály, Varga Mihály, Rejtő, Bank Rt, Pintér Sándornak, Demeter Ervinnek, Varga Mihálynak, Találkozott-e Rejtő, Tibor Orbán Viktorral, Tibor Áder Jánossal, Tibor Kövér Lászlóval, Találkozott-e Kulcsár Attila Orbán Viktorral, Találkozott-e Kulcsár Attila Kövér Lászlóval, Találkozott-e Kulcsár Attila Varga Mihállyal, Áder János, FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség, Kulcsár Attilával, Orbán Viktor, FIDESZ-Magyar Polgári Szövetségtől, Áder Jánost Kulcsár Attila, Áder Jánost, Állami Pénz-, Tőkepiaci Felügyelet, Orbán Viktor Szász Károllyal, Kulcsár Attilának Kövér Szilárddal, Királyi Egyetemi Nyomda, Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága, Simicska Lajos, Érkezett-e Pintér Sándor, Demeter Ervinhez, Rogán Antal, Kertész Balázsnak, Kertész Balázs Kelemen László, Kelemen Lászlót, Rogán Antalra, Kertész Balázsra, Financials Ltd, Montrade Ltd, Navracsics Tibornak, Vegyépszer Rt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A sors  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png csokor  Png virág  Nem méltó hozzád  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einstein gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 21  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 19  Egy hatékony szolga  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép álmokat!  Png rózsa csokor  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hiányzik  Png férfi  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Elköszönt  Irgalom és ítélet  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Nem számIt  Lóhere  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Nagyon különös  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Szívem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A kételkedés kezelése  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem tudhatod  Makszim Gorkij gondolata  Szívem tiéd  Nem méltó hozzád  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Popper Péter szavai  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e... 
Bejegyzés Címkék
jogelőd minisztériumban, súlyos törvénysértések, most átvett, felszámolók regisztrációját, törvény erejénél, ahhoz tartozó, erről készült, tételes joggal, becsatolt közokiratokkal, költségvetéssel történő, felszámoló szerv, hitelezőként bejelentkezett, fantom hitelező, hitelezői nyilvántartásba, legkisebb hibáért, vállalkozás további, 2003-tól tartó, költségvetésnek okozott, valós tényeket, általa hivatkozott, felszámolások folytatását, tudottan 2002-től, törvénysértő állapot, hivatalos tudomása, társminisztérium által, saját koncepcióhoz, releváns okiratokkal, felszámolók névjegyzékéről, jogi személyek, bírói etika, tisztességes eljárás, belföld rovatban, szem előtt, további félreértések, érdemi továbblépés, fent megjelölt, most tudomásunkra, csatolt közokiratokkal, most feltárt, korábbi bejelentésekben, első kötegben, közel húsz, teljes magyar, törvényi következmények, hatályos törvényi, törvényi tilalom, cégbíróság által, közhiteles cégnyilvántartás, korábbi beadványaink, rövid úton, csatolt 2010, fenti számra, kisebb értékű, hivatalban lévő, ügyészség csatolt, 01-09-268312 cgjsz-ú, nevében gyakorolható, 1990-ben alapított, felszámolói névjegyzékből, cégcsoporthoz tartozó, fantom Novum, törvénysértő felszámolások, jelenlegi feldolgozottsági, 01-09-731422-es cgjsz-ú, törvénysértően eltussolt, állami tulajdonú, ügyész által, ítéletben szereplő, közelmúlt napokban, alapján minden, alábbiakrói tájékoztatom, felszámolók névjegyzékéből, névjegyzéket vezető, felszámoló gazdasági, felszámolók érdekképviseleti, hatósági ellenőrzés, felszámoló gazdaságí, névjegyzékbe történő, felszámoló gazdaságl, felszámoló társaságnak, alábbiakban határozza, gazdasági társaság, felszámolói tevékenységben, társasággal kötött, társaság javára, felszámolók névjegyzékébe, kérelem benyújtásakor, névjegyzékben szereplő, abban foglaltakra, névjegyzékbe való, honlapján azoknak, gazdálkodó szervezeteknek, kijelölés kezdetének, társasággal munkaviszonyban, hatóság rendelkezésére, jogszabályban foglalt, jogszabályban előírt, társaság jelenleg, továbbiakban felszámoló, társaság akkor, társaság törlésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.